Макрон се възмути от расистка обида към чернокожа депутатка

  • 30 август 2020 08:30

  • 1053
  • 11
Макрон се възмути от расистка обида към чернокожа депутатка
© Getty Images, архив

Френската политическа класа, както и президентътна републиката Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, осъдиха вчера единодушно списание, отстояващо десни радикални идеи.

Причината е, че то представи като робиня чернокожата депутатка от радикалната левица Даниел Обоно, предаде АФП.

Макрон покани вчера депутатката, за да заяви пред нея, че осъжда всякаква форма на расизъм, съобщи Елисейският дворец.

В разказ, публикуван на седем страници тази седмица от списание „Вальор актюел“, депутатката от Париж Даниел Обоно е нарисувана като робиня, окована във вериги и с метален нашийник на врата. Рисунката е на корицата и на вътрешните страници на разказа, озаглавен „Даниел Обоно по времето на робството“.

След избухването на политическия скандал по този повод списанието излезе с обяснения, че „става дума за литературно художествено произведение на тема търговия с роби, която африканците са организирали през 18-и век“. Самата Обоно (40 г.) коментира публикацията като „расистка мерзост“, посочва БТА.

Френско кафене изтегля от менюто си сладоледи, набедени за расистки

Премиерът на Франция Жан Кастекс реагира незабавно на случващото и написа вчера в Туитър, че „такава възмутителна публикация на списанието трябва да бъде осъдена задължително“.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен също подкрепи Обоно, това направиха още министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети.

Последвайте канала на

Novini.bg
1053 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
adolf hitler

2020.08.30 | 15:51

11
idva moeto vreme

2020.08.30 | 14:08

10
Макрон е мека китка и бабофил ! Сбърканяк ! Жена му е педофилка още като млада учителка ! И имат наглостта да се показват и акъл да дават вместо да се скрият в дън земя !
Гост

2020.08.30 | 13:03

9
Либерте сорос. Чернилките нищо общо с сиган. Ония от африка са други ва, английски знаят, а сиган сигански. На запад един бг сиган, заедно шмъркат с негрите, каза го сиган на скамейката. А един бг сиган е муле в германия, ходи и от холандия в германия носи дрога. А родените красавици през 1925 са били изнасилвани от гдр немжи войници и печат на едното бедро и жената със сини очи, естествено руса коса, с една дума красавица, не можеше на градската баня комунисти гдр и нрб. Нещо изписва неправилно думите.. Интелект?????
Гост

2020.08.30 | 13:00

8
Либерте сорос. Чернилките нищо общо с сиган. Ония от африка са други ва, английски знаят, а сиган сигански. На запад един бг сиган, заефно шмъркаме. А един бг сиган е муле в германия, ходи и от холандия в германия носи дрога. А родените красавици през 1925 са били изнасилвани от гдр немжи войници и печат на едното бедро и жената със сини очи, естествено руса коса, с една дума красавица, не можеше на градската баня комунисти гдр и нрб

2020.08.30 | 12:18

7
Фактите не могат да се променят от нечие възмущение. Бялото си остава бяло, а черното - черно. А чернилките да престанат да се самоизтъкват, тъй като това прави цветът им още по-наситен!
Пян Гъ

2020.08.30 | 11:31

6
Това са ционистки квалификации. Няма "ляво" и "дясно" изнасилване, "лява" и "дясна" кражба. Престъплението си е престъпление. Точка. А след като има свобода на словото (не че има де!), всеки може да мисли, говори и пише каквото иска, стига да не напада/краде/убива/отвлича и т.н. който и да е. Пък и най-вероятно казусът е изваден от контекста. Не виждам каква е позицията на изданието. Не е важна, нали? Правото на истина е само ваше!

2020.08.30 | 11:23

5
Точно така ще стане! Ужасната либерална зараза ще предизвика появата на ужасно лекарство....с малки или големи мустаци!!!

2020.08.30 | 10:34

4
Идват новият Xитлер и нацизъм и като предишния път ще са в отговор на левите терористи, които мачкат и унижават собствената си бяла раса и главно белия хетеросексуален мъж и агресивно рекламират мангали, негри, чифути, гейове, травестити, комунисти, ислямисти и всякаква друга подчовешка паплач в Европа. След всяко замърсяване иде времето за замитане.
мучо

2020.08.30 | 10:20

3
а бабата с която си ляга всяка вечер какво мнение има....
бай гуй

2020.08.30 | 09:01

2
ами маймуните са си маймуни правилно са я нарисували тази смърдяща маймуна!

Добави коментар

Водещи новини