НАТО също подкрепя провеждането на разследване за отравянето на Навални

  • 26 август 2020 16:23

  • 385
  • 4
НАТО също подкрепя провеждането на разследване за отравянето на Навални
© Getty Images/Guliver

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подкрепи в сряда идеята за започване на "прозрачно" разследване на подозренията за отравяне на руския опозиционен лидер Алексей Навални, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Премиерът на Великобритания Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е направи подобно предложение, посочвайки, че Обединеното кралство подкрепя идеята за стартиране на "независимо" разследване на инцидента.

По-рано през деня говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че случилото се с руския политик не е причина за влошаване на отношенията между Москва и западните страни, като отново подчерта, че руските власти нямат нищо общо със здравословните проблеми на Навални.

Разпоредиха проверка за намесата на чужди сили в случая с Навални

Шефът на НАТО също така коментира кризата в Беларус. Йенс Столтенберг заяви, че всеки опит на беларуското правителство да използва Западния алианс като изкупителна жертва и противодействие на протестите е "грешен и неоправдан".

Изказвайки се в Берлин преди среща на министрите на отбраната на Европейския съюз, Столтенберг призова за свободни и честни избори в страната след проведения на 9 август вот, за който противниците на президента Александър Лукашенко твърдят, че е бил фалшифицирани.

"В региона няма военно струпване на НАТО, така че всеки опит на режима в Беларус да използва НАТО като оправдание или претекст да се пресекат демонстрациите в собствената му страна е абсолютно грешен и абсолютно неоправдан", каза той пред репортери.

Над 50 арестувани на вчерашните протести в Беларус

Последвайте канала на

Novini.bg
385 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
континента гори

2020.08.26 | 22:25

4
НАТО да разследва убитите чернокожи в америка

2020.08.26 | 18:40

3
Тия още ли ги има? Не се ли разпаднаха още миналата година?!?!
нато

2020.08.26 | 17:40

2
нато да оправи гърция и турция, стига си е вряло носа дето не му е работа.
един каза

2020.08.26 | 16:46

1
педерите от нато да си траят щото никой не ги пита. Много ще се радвам ако Доналд излезе от нато. Тогава ще видим тези смешни пръдльовци на какво приличат. Мизерна педер/армия с потрошено оборудване. Жалки отрепници

Добави коментар

Водещи новини