Разпоредиха проверка за намесата на чужди сили в случая с Навални

  • 26 август 2020 08:16

  • 713
  • 6
Разпоредиха проверка за намесата на чужди сили в случая с Навални
© Facebook

Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин разпореди на парламентарната комисия по сигурност и борба с корупцията да разследва дали зад предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални не стоят чужди сили, съобщава БНР.

Председателят на Долната камара на руския парламент изрази задоволството си от факта, че федералният канцлер Ангела Меркел е откликнала и е оказала помощ на Навални.

САЩ: Русия незабавно да разследва възможното отравяне на Навални

"Иска ми се да вярвам, че тя щеше да постъпи по същия начин, ако ставаше въпрос да всеки друг руски гражданин, а не само за радикален опозиционер“, посочи Володин.

Той допусна, че в случая може да става дума за провокация от страна на Германия и други държави от Евросъюза, като целта е предизвикването на нови обвинения срещу Русия.

Франция: Срещу Навални е извършено престъпление

Според Володин инцидентът с Навални се използва за натиск върху Москва, която се обяви против всякаква външна намеса във вътрешните работи на Беларус.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи като прибързани твърденията на германските лекари за отравянето на опозиционера.

Песков посочи, че засега не вижда повод за разследване на инцидента с Навални, за което призоваха европейските лидери.

Последвайте канала на

Novini.bg
713 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.08.26 | 20:47

6
''Чужди сили'' Това само рускенефа може да го измисли! Още им държи влага от загубата на студената война хаххахаха

2020.08.26 | 12:39

5
КОЙ УБИ КЕНЕДИ

2020.08.26 | 12:35

4
Навални е случай от компетентността на Иван Гешев! Комисията от Думата няма да свърши работа...
Някой

2020.08.26 | 10:48

3
Просто смешно. Русия има традиции в убийствата на опозиционни лидери и журналисти и винаги се опитва да прикрива това с намесата на външни сили. Диктаторите винаги действат по този банален начин, когато убиват неудобните опозиционери.
Ruslan

2020.08.26 | 09:31

2
Ayde sega, umrial e niakoy da im pravi usluga kato im trovi opozitsio erite. Opit za preharliane ot bolnata glava na zdravata, tipichen KGB pohvat ot tsar putia.
Червената армия

2020.08.26 | 09:22

1
НЕ е зле да се разследва и масовото убийство на руското царско семейство, възможно е да има чужда намеса кой знае може американците да са ги избили или някой друг коварен враг.

Добави коментар

Водещи новини