Франция няма да остави безнаказано убийството на френски хуманитарни работници в Нигер

Френският премиер Жан Кастекс заяви, че Франция няма да остави безнаказана смъртта на шестима млади френски хуманитарни работници в Нигер, които бяха убити в неделя заедно с шофьора и екскурзовода си, предаде Франс прес.

"Това е трудна за проумяване низост, която ни шокира още повече с това, че жертвите са млади, граждански осъзнати хора, ангажирани с хуманитарна дейност", каза премиерът.

По-рано вчера Кастекс участва в заседание на ключови министри с президента Еманюел Макрон, посветено на нападението в Нигер.

"Реших да увелича мерките за сигурност на нашите граждани в региона", заяви Макрон в Туитър след заседанието. Според президента нападението е очевидно терористично, макар и за него до момента да не е поета отговорност.

Макрон порица нападението срещу хуманитарни работници в Нигер

Коментари

  1. 2020.08.12 | 12:54
    дали са свещенни жертви, за да си легитимират присъствието там. лапат природни ресурси и се правят на филантропи. това е новата евроатлантическа игра.
  2. 2020.08.12 | 08:02
    А бе ако са били като онези работници които ги изпрати Франция да очистят Муамар Кадафи то работата е кристално ясна .Европейски негодници
  3. 2020.08.12 | 07:39
    Да бе,да. Малко парцали намазани с кетчуп,и ето ти повод да пращаш легионерите си да трепят и бесят в чужда държава.Какви хуманитарни работници? И защо франция а не под егидата на ООН не са пратени там? Друг е въпроса кой е причинил хуманитарната криза там,заради която уж са пратени тия французи там. И дали сега,с намесата на френската армия,тази криза няма да прерасне в катастрофа Сетне защо хората не си стоят по домовете ами емигрират,с риск за живота си.....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет