Макрон: Ливан ни призовава да действаме бързо и ефикасно

Откривайки от Париж международната дарителска видеоконференция за Ливан, френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова за бързи и ефективни действия, така че помощта да стигне най-пряко до ливанското население, предаде Франс прес.

Пет дни след опустошителната експлозия в Бейрут Макрон призова също ливанските власти да действат, за да отговорят на очакванията и желанията, които ливанците легитимно изразяват и в този момент по улиците на Бейрут.
Длъжни сме всички заедно да направим всичко възможно, за да не вземат връх нито насилието, нито хаосът, заяви той.

"Залогът е бъдещето на Ливан",заяви френският президент, откривайки видеоконферентната донорска среща за Ливан, предаде Ройтерс. Макрон каза, че предложението за подпомагане включва подкрепа за безпристрастно, убедително и независимо разследване на експлозията на бейрутското пристанище на 4 август, при която загинаха най-малко 158 души.

И преди тази трагедия ливанската икономика вече Беше в тежка криза и се опитваше да се възстанови от кризата с коронавируса. А сега много правителства се притесняват да дават на доверие пари на едно правителство, смятано от собствения си народ за силно корумпирано, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет