Макрон: Ливан ни призовава да действаме бързо и ефикасно

  • 09 август 2020 16:30

  • 1072
  • 0
Макрон: Ливан ни призовава да действаме бързо и ефикасно
© Gettyimages

Откривайки от Париж международната дарителска видеоконференция за Ливан, френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова за бързи и ефективни действия, така че помощта да стигне най-пряко до ливанското население, предаде Франс прес.

Пет дни след опустошителната експлозия в Бейрут Макрон призова също ливанските власти да действат, за да отговорят на очакванията и желанията, които ливанците легитимно изразяват и в този момент по улиците на Бейрут.
Длъжни сме всички заедно да направим всичко възможно, за да не вземат връх нито насилието, нито хаосът, заяви той.

"Залогът е бъдещето на Ливан",заяви френският президент, откривайки видеоконферентната донорска среща за Ливан, предаде Ройтерс. Макрон каза, че предложението за подпомагане включва подкрепа за безпристрастно, убедително и независимо разследване на експлозията на бейрутското пристанище на 4 август, при която загинаха най-малко 158 души.

И преди тази трагедия ливанската икономика вече Беше в тежка криза и се опитваше да се възстанови от кризата с коронавируса. А сега много правителства се притесняват да дават на доверие пари на едно правителство, смятано от собствения си народ за силно корумпирано, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Novini.bg
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини