Британският външен министър: Великобритания и Япония са единни в подкрепата си за свободата в Хонконг

Великобритания и Япония застават рамо до рамо в подкрепата за свободата в Хонконг и по отношение на други важни въпроси, заяви британският външен министър Доминик Рааб след среща вчера с японския си колега Тошимицу Мотеги в Лондон, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Япония е близък приятел на Обединеното кралство и наш ключов партньор в Азия в областта на сигурността", посочи в изявление Рааб.

Китай разкритикува Великобритания за визите за граждани от Хонконг

"Било то в колективната ни реакция на COVID-19, киберсигурността, климатичните промени или подкрепата за свободата на Хонконг, Великобритания и Япония са рамо до рамо, и аз с нетърпение очаквам още по-близко партньорство в бъдеще", подчерта британският министър.

Днес оглавяваната от Тошимицу Мотеги японска делегация ще води преговори с британската страна за сключване на споразумение за свободна търговия. Обединеното кралство ще бъде представлявано на тях от министъра на международната търговия Елизабет Тръс. Преговорите започнаха в началото на юни и се очаква да приключат до края на годината, отбелязва ТАСС.

Коментари

  1. 2020.08.06 | 09:37
    охо, правт цветна революция. бива ги в тия работи. искат си колонията обратно
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет