Британският външен министър: Великобритания и Япония са единни в подкрепата си за свободата в Хонконг

  • 06 август 2020 09:20

  • 339
  • 1
Британският външен министър: Великобритания и Япония са единни в подкрепата си за свободата в Хонконг
© Getty Images/Guliver

Великобритания и Япония застават рамо до рамо в подкрепата за свободата в Хонконг и по отношение на други важни въпроси, заяви британският външен министър Доминик Рааб след среща вчера с японския си колега Тошимицу Мотеги в Лондон, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Япония е близък приятел на Обединеното кралство и наш ключов партньор в Азия в областта на сигурността", посочи в изявление Рааб.

Китай разкритикува Великобритания за визите за граждани от Хонконг

"Било то в колективната ни реакция на COVID-19, киберсигурността, климатичните промени или подкрепата за свободата на Хонконг, Великобритания и Япония са рамо до рамо, и аз с нетърпение очаквам още по-близко партньорство в бъдеще", подчерта британският министър.

Днес оглавяваната от Тошимицу Мотеги японска делегация ще води преговори с британската страна за сключване на споразумение за свободна търговия. Обединеното кралство ще бъде представлявано на тях от министъра на международната търговия Елизабет Тръс. Преговорите започнаха в началото на юни и се очаква да приключат до края на годината, отбелязва ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
охо

2020.08.06 | 09:37

1
охо, правт цветна революция. бива ги в тия работи. искат си колонията обратно

Добави коментар

Водещи новини