Германски съд наложи на отровител да плати обезщетение над 1 млн. евро

28 юли 2020 18:36

Германски съд наложи на отровител да плати обезщетение над 1 млн. евро
© Getty Images/Guliver
679 0

Германец, осъден за тровене на храната на колегите си в продължение на няколко години беше осъден да плати обезщетение на стойност над 1 милион евро, предаде Асошиейтед прес.

През март миналата година 59-годишният Клаус О., чието име не се съобщава поради германските закони, беше осъден на доживотен затвор, след като съд в западния град Билефелд го призна за виновен в опит за убийство.

През януари един от пострадалите - млад мъж - почина четири години, след като беше отровен и изпадна в кома. Две други жертви понесоха получиха сериозни увреждания на бъбреците. Осъденият сипвал в храната и напитките на колегите си живак и други вредни вещества в продължение на няколко години.

Германия се отказва от въгледобива до 2038 г.

Днес съд в Билефелд присъди на роднините на починалия да бъде изплатено обезщетение от 580 000 евро. Друг техен колега, който загубил бъбрек, получава половин милион евро. Съдиите решиха също, че извършителят трябва да плати пропуснатите ползи, причинени от загубените възнаграждения на пострадалите. До момента те се изчисляват на 4000 евро.

Клаус О. беше арестуван през май 2018 г., след като камера за наблюдение показа как сипва подозрителен прах в сандвича на колега на работното им място в град Шлос Холте-Щукенброк, отбелязва БТА. 

Novini.bg
679 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини