Британският премиер отпусна 3 млрд. паунда

  • 17 юли 2020 13:56

  • 566
  • 0
 Британският премиер отпусна 3 млрд. паунда
© Getty (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обяви отпускането на 3 милиарда паунда, които да помогнат на здравните служби да се справят с евентуална нова вълна на коронавируса тази зима, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Средствата трябва да позволят на финансираната от държавата Национална здравна служба да закупи места в частни болници и да поддържа временните болници, които бяха построени бързо в цялата страна, докато коронавирусът се разпространяваше през пролетта. В крайна сметка в тях не се лекуваха много пациенти, но правителството иска да запази резервния капацитет в случай, че евентуална нова вълна на COVID-19 съвпадне със зимния грипен сезон.

Джонсън се опитва да намери баланс, като убеждава британците, че страната е готова за нова зараза, като в същото време насърчава връщането на хората в магазините, ресторантите и работните им места, за да рестартира икономиката, която се сви с една четвърт от март насам.

Очаква се премиерът да представи на пресконференция повече подробности за излизането от националната карантина, която беше наложена през март. Ограничителните мерки обаче се отменят постепенно. Много предприятия се върнаха към работа, но на гражданите все още се препоръчва да ходят при възможност пеша, вместо да ползват градския транспорт. Това създаде затруднения за някои предприятия.

Белгия навлиза във втора епидемична вълна

Джонсън иска да види повече хора да се връщат на работните си места, но вчера главният му научен съветник Патрик Валънс заяви, че няма абсолютно никаква причина да се променят препоръките за работа от дома.

Броят на жертвите на коронавируса във Великобритания надхвърля 45 000, което е най-високата цифра в Европа и третата най-висока в света, след САЩ и Бразилия, отбелязва АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини