Белгия навлиза във втора епидемична вълна

  • 17 юли 2020 11:27

  • 839
  • 0
Белгия навлиза във втора епидемична вълна
© Getty Images/Guliver

Белгия навлиза във втора епидемична вълна от  COVID-19, обявиха днес водещи вирусолози, цитирани от местни медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

По данни на здравните власти за последната седмица броят на установените новозаразени нараства с 32 на сто - до около 115 дневно. Увеличава се и броят на заразените от един болен - отново един вирусоносител прехвърля заразата на повече от един здрав и това се наблюдава за първи път от април насам.

Белгия за първи път отчете ден без починали от COVID-19

Учените спорят за точната причина за наблюдаваното явление, като се допуска възможност ръстът на заразените да е свързан с недостатъчни мерки по места. Властите се подготвят за връщане на карантината там, където се отчита по-ясно от увеличение на броя на заболелите - Антверпен, провинция Лимбург и Брабантска Валония.

В началото на юли белгийските власти възобновиха изискването за носене на маски на всички закрити обществени места. Те се въздържаха да предприемат следващите стъпки за облекчаване на ограничителните мерки. Снощи правителството настоя да се възстанови подаването на всекидневни данни за заболеваемостта и дори за връщане на пресконференциите на щаба за борба с епидемията, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини