ЕС промени незадължителния списък от чужди държави, чиито граждани да бъдат допускани през границите

Съветът на ЕС съобщи, че днес е променил незадължителния списък от 30 юни на "сигурните" чужди държави, чиито граждани могат да бъдат допускани през външните европейски граници.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15967

От обновения списък отпадат Черна гора и Сърбия. Остават Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът засяга пътуванията до ЕС по несъществени поводи.

Пътници от държавите извън списъка се предвижда да бъдат допускани в ЕС, ако са граждани на страна от Общността или в семейството на такъв гражданин, ако имат право на постоянно пребиваване в ЕС, ако работят в ключова област. Облекченията за граждани на Китай зависят от реципрочност от страна на Пекин.

Този списък не задължава с нищо държавите от Общността, които могат да преценят да го приложат постепенно. Досега няколко европейски страни не прилагат препоръките на Съвета на ЕС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15967

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет