Мицотакис: Гърция няма да приеме строги условия на ЕС за помощта за COVID-19

Гърция няма да приеме строги условия на Европейския съюз за използването на спешната помощ за коронавируса, заяви гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. в интервю за днешното издание на "Файненшъл таймс", предаде Ройтерс.

"Гърците вече са много по-зрели. И ние искаме да правим свои собствени реформи. Шестмесечните прегледи на икономическите резултати, провеждани от Европейската комисия, са достатъчни и няма нужда от каквито и да е "допълнителни стриктни условия", добави той.

Гърция обяви стимули за покупка на електровозила

Премиерът каза за "Файненшъл таймс", че Гърция има много "агресивен план за реформи", който се фокусира върху "зеления преход", "дигиталния преход" и насърчаването на инвестициите чрез програма за приватизации, предава БТА.

В петък Мицотакис обяви пред парламента нови мерки на стойност 3,5 милиарда евро в подкрепа на бизнеса, засегнат от строгите ограничения заради пандемията от коронавирус. Гърция излезе от десетгодишна дългова криза през 2018 г. и се надяваше на силен растеж през 2020 г. Но наложените ограничителни мерки заради пандемията провалиха тези очаквания. Сега се прогнозира спад на гръцката икономика с между 8 и 10 процента тази година и възстановяване през следващата.

Коментари

 1. 2020.07.06 | 16:47
  Господин Great, трябва да четеш по-внимателно. Написаното беше отговор на Мицотакис. Не гърците са тъпи, а европейците, че си затваряха очите и им опростиха дълговете с твоите и моите пари от данъци. Не можеш да ме обидиш, защото не съм тъп.
 2. 2020.07.06 | 01:10
  На гърците ѝ дай само пари,много пари и винаги пари,те другото си го имат,мързел и дяволък.
 3. 2020.07.05 | 22:02
  Ах мама ви да е.ба византийска гадна да е.ба! Ами като сте толкмова зрели. следващият път като се издървите на турците, не ме молете за помощ, а се хванете за палците! и германия вече ще каже на всички мангали от ЕС: leckt mich am Arschalle miteinader ihr geschissene, minderwertige Balkanstämme!
 4. 2020.07.05 | 15:05
  А бе, така е, не бяха готови за ЕС, но ги приеха... После си затваряха очите и пак наливаха с-ва в икономиката. И защо? Щото гърците могат да лъжат? Не, не могат - има елки и всичко се смята. Тогава? Ами "Гърция" е марка на западната цивилизация. Всичко, което са взели от Египет и особено от траките, са го записали като тяхно и край. Върви доказвай. А ние не можем да печелим от нашето минало и от фолклора - нямаме акъл. Е това е причината.
  1. 2020.07.05 | 16:56
   О, не в никакъв случай не смятам, че едни хора са по-долу от други, защото историята им се е развила по- друг начин, както се опитваш да го изкараш.
  2. 2020.07.05 | 15:29
   Приятел, това са стари тези от времето на съветската историография. Поинтересувай се и ще видиш не Сократ, а по-голям от него, а също и че "гръцката" азбука (като доста др. неща) не е гръцка и т.н. Ако искаш обаче да си долу, стой там. Състоянието на духа е индивидуална отговорност.
  3. 2020.07.05 | 15:14
   Миналото ни е тъмнина с два проблясъка. Нямаме аналог на Сократ, Архимед, Аристотел или пък Омир. Просто ние в античния свят още сме били полуномади в степта. Няма място за сравнение. Гърците пишат на собствената си азбука (съвременния вариант) от 300 години преди н.е. Ние в това отношение сме с 1000 години назад, че и повече.
 5. 2020.07.05 | 16:19
  идва такава криза це са давате дупе за хляб
 6. 2020.07.05 | 14:44
  Тогава няма да получите помощ. Не стига че лъгахте десетилетия ЕС по византийски и мислехте че те са тъпи. Е да бяха тъпи че ви спасиха смрадливите задници със стотици милиарди, а сега се перчите. Я стига, не може да мамите десетки години, Европа знае какви мошеници сте, Мицотакис, и ти и баща ти.
  1. 2020.07.05 | 14:57
   Гърците изобщо не са тъпи. Заради такива като теб ние сме след тях.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет