Никола Саркози излъгал за посещение във "Фукушима"

  • 13 април 2012 13:55

  • 718
  • 1
Никола Саркози излъгал за посещение във "Фукушима"
©

Френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в бе уличен в лъжа за посещение в японската ядрена централа Фукушима, предаде лента.ру.

Държавният глава на митинг от предизборната му кампания в Кан на 6 април заяви, че е посетил поразената на 11 март 2011 г. от природната стихия АЕЦ месец след трагедията. По време на визитата си в Страната на изгряващото слънце той бил придружаван от министъра на околната среда Натали Костюшко-Моризе. На 13 април т.г. държавният глава обясни, че думите му били извадени от контекста и той никога не е бил във Фукушима. Президентът обясни, че не е инженер, за да пътува до ядрения обект и обсъждал с японските си колеги ситуацията. Освен това Саркози е припомнил, че около Фукушима е създадена зона, забранена за посещения.

Саркози в Кан говореше за "Фукушима" в контекста на дискусията за бъдещето на ядрената енергетика. Неговият основен опонент – претендентът на социалистите Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 обещава да закрие централата Фесенхайм в Елзас, ако дойде на власт. Саркози обаче смята, че обектът трябва да продължи да съществува. На 6 април той каза: За разлика от Оланд аз бях във Фукушима и можах да се убедя, че причината за трагедията е цунами. Не мога да си представя цунами в северна Франция, допълни Саркози. Тогава журналистите си спомниха, че той бе сред първите посетил Япония след бедствието, но припомниха и факта, че той никога не е бил във Фукушима.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
718 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аре пък и вие...

2012.04.14 | 00:25

1
Педанти! То, политиците си лъжат непрестанно, а тук се заяли с човека за детайли. :Р

Добави коментар

Водещи новини