Броят на новозаразените в Чехия отново тръгна рязко нагоре

  • 25 юни 2020 16:13

  • 993
  • 0
Броят на новозаразените в Чехия отново тръгна рязко нагоре
© Getty Images/Guliver

Чехия регистрира 127 нови случая на заразяване с коронавируса през последното денонощие, съобщиха днес здравните власти, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Това е най-високият брой заразени за един ден от два месеца насам и идва в момент, когато властите започват да разхлабват ограниченията върху бизнеса и обществения живот.

Новозаразените с COVID-19 в Чехия скочиха с почти 20% за ден

Броят на новозаразените през три дни от последната седмица надхвърли 100 за първи път от средата на април.

Огнищата на заразата в момента са главно в североизточния миньорски район Острава и във и около столицата Прага. Така до до тази сутрин в Чехия, която има население от 10,7 милиона души, са регистрирани 10 780 заразени с коронавируса. От тях 7 592 са оздравели, 2844 все още се лекуват, а 344 са починали. Повечето карантинни ограничения в Чехия вече са отменени, освен носенето на маска в закрити помещения, намаленото работно време на баровете и ресторантите и забраната за провеждане на масови културни събития.

Властите обявиха, че ще залагат повече на локални ограничения, на проследяване на контактите на заразените и на тестване на хора за вируса. От тази седмица в Чехия са разрешени публични събирания на до 100 души вместо по 500, както бе досега.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
993 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини