Нови 8 заразени с коронавирус в Словения

  • 18 юни 2020 14:40

  • 403
  • 0
Нови 8 заразени с коронавирус в Словения
© Getty Images/Guliver (архив)

Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в Словения през последното денонощие, съобщи правителството, цитирано от Хина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32994

Това е най-големият дневен брой новозаразени за последния месец и половина и се очаква правителството да реши на спешно заседание днес какви мерки ще предприеме за предотвратяване на разпространението на вируса, заяви здравният министър Томаж Гантар преди заседанието.

Вдигната е националната карантина в Словакия заради коронавируса

Новите случаи са потвърдени в Любляна, Кръшко и Копер и включват трима чуждестранни граждани. Общият брой на заразените в страната е 1511, като 15 са потвърдени през първите три дни на тази седмица, предава БТА.

Правителството смята, че това е последствие от облекчаването на ограниченията и отварянето на границите за граждани на страни, където епидемията все още не е овладяна.

В момента в Словения има 30 активни случая, шестима от които получават болнично лечение.

Местни медии съобщиха, че правителството възнамерява да затегне изискванията за словенци и чуждестранни граждани, влизащи от трети страни, като карантината ще бъде задължителна за пристигащите от Албания, Косово, Северна Македония и България.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини