Мария Габриел разкри кои ще са движещите сили за устойчивото възстановяване на ЕС от кризата с коронавируса

  • 16 юни 2020 15:22

  • 308
  • 5
Мария Габриел разкри кои ще са движещите сили за устойчивото възстановяване на ЕС от кризата с коронавируса
© Фейсбук

Предложението на Европейската комисия за устойчиво възстановяване от кризата, включително бъдещата програма „Хоризонт Европа“, обсъдиха българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова и членове на Комисията по промишленост, научни изследвания и енергетика на Европейския парламент (ITRE), съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Според комисаря, на първо място е необходимо да се преодолеят щетите, причинени от коронавируса, а впоследствие да се ускори възстановяването на икономиките и осъществяването на екологичния и цифровия преходи. „Научните изследвания и иновациите са движеща сила на устойчивото и приобщаващо възстановяване, като същевременно укрепват производствените сектори и конкурентоспособността на нашите икономики“, коментира българския еврокомисар. Тя припомни, че през последните десетилетия две трети от растежа на производителността в ЕС се дължи на инвестициите в научни изследвания и иновации.

Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова обърна внимание, че с допълнителните 14.7 милиарда евро по текущи цени, „Хоризонт Европа“ възлиза на 105.8 милиарда евро. Бюджетното увеличение ще се съсредоточи върху здравеопазването, клъстерите свързани с цифровизацията, промишлеността, климатичните промени, чистата енергия, малките и средни предприятия и пробивните иновации.

Мария Габриел: До края на 2020 г. Може да има ваксина срещу COVID-19

Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова информира, че в рамките на глобалната кампания за набиране на средства за диагностика, лечения и ваксина срещу коронавируса са събрани 9.8 милиарда евро. Благодарение на предприетите от българския еврокомисар и екипа й действия, 1 млрд. евро са мобилизирани в рамките  на „Хоризонт 2020“. Сред предприетите мерки, се откроява проведения по нейна инициатива хакатон „Европа срещу вируса“: „Резултатът е впечатляващ: 2235 нови трансевропейски партньорства представиха своите новаторски решения и 120-те най-добри екипа бяха поканени на платформата на Европейския съвет за иновации „COVID-19“, за да бъдат свързани с потенциални крайни потребители, като например болници“, отбеляза Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

ЕС предоставя 314 млн. евро на иновативни предприятия

Българският еврокомисар сподели и за редица действия, които подготвя с екипа си по изпълнението на програма „Хоризонт Европа“. Това са стратегическото планиране на мисиите и партньорствата, международната мобилност по програмата „Мария Склодовска Кюри“, предстоящото съобщение за европейското научноизследователско пространство и др.

„Важно е бързо постигане на споразумение по многогодишната финансова рамка, което ще даде възможност за навременно финализиране на преговорите по „Хоризонт Европа“. Това ще позволи от 1 януари 2021г. да имаме най-амбициозната в областта на научните изследвания и иновациите работеща програма, в подкрепа на устойчивото и приобщаващо възстановяване на Европа.  Добрата координация е ключова за бързото и дълготрайно възстановяване от кризата“ заяви Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова. Тя информира, че  в периода 22—24 септември ще се проведат виртуални Дни на научните изследвания и иновациите, в които могат да се включат всички заинтересовани страни.

Филип Епитропов
308 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
на

2020.06.16 | 16:15

2
на тая да и направим едно букаке да и налеем мозък в комсомолската кратуна
простак си

2020.06.16 | 16:54

5
Умните хора са оценили мозъка и, като са я избрали на този пост, а ти ганьо си тъп и тъмен прост неодушевен предмет, без интелигентност и много завистлив.

2020.06.16 | 16:30

3
Тая става да я опъна.
А аз

2020.06.16 | 16:51

4
ще опъна майка ти.

2020.06.16 | 15:43

1
Това не е към ресора на Мария Габриел, други работят по тези въпроси.

Добави коментар

Водещи новини