Продажбите и цените на маските скочили главозамайващо в Германия

  • 13 юни 2020 18:42

  • 1726
  • 2
Продажбите и цените на маските скочили главозамайващо в Германия
© Pixabay

Продажбите на предпазни маски са скочили главозамайващо по време на пандемията от коронавирус в Германия, като приходите от продажби на едро са се повишили с 14 000 процента, предаде ДПА.

От януари до края на май продажбите на едро са нараснали с близо 14 200 процента, а цената на маските се е увеличила средно с 509 процента, сочат данни на компанията за маркетингови изследвания Нилсен (Nielsen).

Силно увеличение на продажбите се отчита и в магазините за храни и лекарства - с почти 8000 процента, като цената на маска се е вдигнала със средно 254 процента.

Предпазните маски бързо се превърнаха от нишов продукт със специално предназначение в нова всекидневна стока, отбелязва Бетина Арлет, търговски експерт в Нилсен.

Германския град Магдебург затвори шест училища, за да овладее огнище на зараза от COVID-19

Причина за рязкото увеличаване на продажбите е фактът, че през април имаше маски на разположение, а цената е скочила заради силното търсене.

Преди пандемията от коронавирус маските се използваха основно в професии, където се отделя много прах, или в медицинската сфера. Сега обаче светът е друг, отбелязва Арлет.

Най-малко нарастване има при продажбите в магазини за домашни майстори - 99,3 процента, като спрямо същия период на миналата година средната цена дори е спаднала - с 46,4 процента.

Според Нилсен това се дължи най-вече на разширяването на асортимента с включване на по-обикновени и по-евтини модели, което сваля средната цена, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1726 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мария

2020.06.13 | 21:02

1
Тази пропаганда от кой производител на маски е платена? Взимам памучен плат и си ушивам чудесна маска от два листа. Не е нужно много материал. Сигурно германците не умеят да шият или имат много пари и незнаят къде да ги дават. Само че за мен пропагандата "Взимайте, взимайте по бързо и повече презапасявайте се" е едно нагл0 провокиране хората да си харчат парите за глу-пости

2020.06.13 | 23:06

2
И си шият германците, и се стискат да не купуват скъпите маски. Не коментирайте факти, с които не сте запознати.

Добави коментар

Водещи новини