Германския град Магдебург затвори шест училища, за да овладее огнище на зараза от COVID-19

  • 12 юни 2020 21:17

  • 2046
  • 0
Германския град Магдебург затвори шест училища, за да овладее огнище на зараза от COVID-19
© gettyimages

Огнище на зараза от новия коронавирус в централния германски град Магдебург доведе до затваряне на шест училища и два младежки центъра, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Местните здравни власти в града с 230 000 души население казват, че не са в състояние да проследят напълно веригата на предаване на заразата в Магдебург, където до днес са регистрирани 132 случая на COVID-19.

Нови 258 заразени с коронавирус в Германия

"Към момента още е знаем защо новите случаи присъстват в толкова много различни семейства", каза служителката по обществено здравеопазване Айке Хенинг.

Двама пациенти са настанени в болница, а през нощта има починал. Решението за затваряне на шестте училища беше взето ден, след като градските власти обявиха, че шестима възрастни и дете са дали положителни проби за вируса. Всичките са присъствали на събитие в местно начално училище. Въпреки местни огнища на заразата, Германия като цяло успя да овладее броя на новозаразените.

Към днешна дата внимателно наблюдаваната скорост на разпространение беше под критичния праг от 1,0. Над 185 000 души в Германия са се заразили с коронавируса от началото на кризата, а починалите са 8763, по данни на института по инфекциозни болести "Роберт Кох".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини