Борис Джонсън обеща до края на юни резултатите от тестовете за коронавирус да са готови в срок от 24 часа

  • 03 юни 2020 16:57

  • 966
  • 2
Борис Джонсън обеща до края на юни резултатите от тестовете за коронавирус да са готови в срок от 24 часа
© Getty Images/Guliver

Резултатите от почти всички тестове за коронавируса би трябвало до края на месеца да излизат в срок от 24 часа, заяви днес британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Учени казват, че правителствената система за тестване и проследяване, която според Джонсън вече е допринесла за това хиляди хора да спазват насоките за изолация, ще бъде най-ефективна, ако хората получават резултатите от тестовете до 24 часа.

Попитан от бившия здравен министър Джереми Хънт каква част от резултатите от тестовете са налични в рамките на този срок, Джонсън заяви пред парламента: "Мога да му потвърдя сега, че резултатите от всички тестове би трябвало да бъдат получени в срок от 24 часа до края на юни, освен при затруднения с тестовете, изпращани по пощата."

Починалите от COVID-19 във Великобритания се увеличиха за последните 24 часа с 324 души

В момента 90 процента от резултатите от тестовете са готови до 48 часа, каза той.

По думите му карантинните мерки, които Великобритания планира да въведе за почти всички международни пътници от 8 юни, са от съществено значение, за да не се допусне отново да се повиши нивото на заразяване с коронавируса в страната.

"В момент, когато снижаваме нивото на заразяване и при усилията, които полагаме като страна, е жизнено важно да избегнем повторно заразяване", заяви той в отговор на депутатски въпрос защо Великобритания въвежда мерките сега, когато много други държави отменят карантинните правила.

Джонсън каза, че правителството търси всякакви начини, за да подкрепи авиационния сектор, който е особено тежко засегнат от пандемията, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.04 | 14:19

2
И тоя е абсолютен лаладжия като Тръмп.
^^^

2020.06.03 | 17:46

1
Тоя пък...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини