Испания може да приеме френски или германски туристи още през юни

  • 30 май 2020 17:42

  • 906
  • 0
Испания може да приеме френски или германски туристи още през юни
© gettyimages

Германски, френски или скандинавски туристи биха могли да получат разрешение да дойдат в Испания през втората половина на месец юни в рамките на пилотен проект за рестартиране на туристическата дейност, предаде АФП, като се позова на източници от министерството на туризма.

Миналата събота испанското правителство на Педро Санчес обяви, че страната му ще отвори границите си за чужди туристи от юли. Поради тази причина, карантината, която от 15 май се налага на хората, влизащи в страната, ще бъде отменена на 1 юли.

Но според говорител на министерството на туризма пристигането на туристи може да бъде разрешено преди 1 юли на Балеарските и Канарските острови - двата единствени региона в Испания, които са поискали да участват в този пилотен проект. Говорител на министерството на туризма каза, че властите залагат на датата 22 юни, за да започнат да приемат туристи от Германия, Франция и от скандинавските страни, защото тези държави имат по-добра или сходна с Испания епидемиологична ситуация. Туристите няма да бъдат поставяни под карантина. Британските туристи, които всяка година са най-многобройни в Испания, ще бъдат изключени от този пилотен проект заради по-малко благоприятната епидемиологична ситуация в Обединеното кралство.

Испания ще се отвори поетапно за туризма

Говорител на министерството на туризма каза, че правителството на Испания е отворено към идеята да включи в пилотния проект и други испански области, като например Каталуния, Валенсия или Андалусия, ако те изразят желание за това.

Испания е втората туристическа дестинация в света и туризмът съставлява 12 процента от БВП. В страната от COVID-19 починаха над 27 000 души, припомня БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини