Испания ще се отвори поетапно за туризма

  • 28 май 2020 21:48

  • 1128
  • 0
Испания ще се отвори поетапно за туризма
© Getty Images

Испания поетапно ще се отвори за туризма това лято, започвайки от европейските страни и ще гарантира, че туристите ще отиват само в райони, в които коронавирусът е под контрол. Това заяви испанската външна министърка Аранча Гонсалес Лая пред Ройтерс, предаде БТА.

Испания обичайно приема 80 милиона туристи всяка година, което я прави една от най-посещаваните страни в света. Туризмът е ключов елемент от нейната икономика. Но страната беше тежко засегната от коронавирусната криза и сега иска да бъде предпазлива при отварянето си за туристи от 1 юли, посочи външната министърка.

"2020 г. е много нетипична година, няма да можем да се държим както обичайно. Тук става въпрос за здравето. Да се гарантира, че няма да внесем случаи, в момент, в който се опитваме да контролираме случаите на зараза в страната ни. Това е много предпазливо управление от наша страна, за да се гарантира, че ще поставим Ковид под контрол", заяви външната министърка.

В Испания отчетоха втори пореден ден само с един смъртен случай от COVID-19

Остава да се реши кой къде ще може да пътува и докъде в Испания и според какви критерии. "Трябва да дефинираме какво наричаме безопасно. Дали безопасна територия е тази, в която има 50 инфекции или в която има само 4 инфекции? Много е важно тази дефиниция да бъде направена на европейско ниво, защото това ще е в крайна сметка гаранция за недискриминация", заяви външната министърка. Тя призова за общи правила по някои въпроси, като например това за тестването на туристите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1128 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини