Главният съветник на британския премиер не съжалява за пътуването си, няма да подава оставка

  • 25 май 2020 20:25

  • 34185
  • 1
Главният съветник на британския премиер не съжалява за пътуването си, няма да подава оставка
© Wikipedia

Доминик Къмингс, най-близкият съветник на британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, каза днес, че не съжалява за решението си да пропътува над 400 км от Лондон до Северна Англия. Той заяви, че не е нарушил правилата на карантината, като е отишъл до фермата на родителите си, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25380

"Не съжалявам за това, което направих. Разумните хора може да не са съгласни с направеното от мен в тези обстоятелства. Но мисля, че стореното от мен всъщност е разумно при дадените обстоятелства", каза на пресконференция Къмингс.

Британски вестник: Борис Джонсън може да падне до Коледа

Къмингс е отишъл в края на март, в разгара на карантината заради коронавируса, в дома на родителите си в графство Дърам. Той и съпругата му са били болни по това време и са подозирали, че са заразени с коронавирус. Затова Къмингс взел решение да отиде там, за да може да остави петгодишния си син на грижата на родителите си, в случай че с жена му бъдат хоспитализирани.

"Не съм питал премиера, той самият бе болен и имаше големи проблеми", каза Къмингс пред репортери.

Той добави, че не е подавал оставка и дори не е обмислял подобен ход. Къмингс, който по-късо бе диагностициран с коронавирус, поясни, че е отишъл само веднъж до Дърам, не е спирал по пътя никъде, а в самата ферма е отседнал с жена си и сина си в отделна сграда, не е контактувал пряко с никой от родините си и се е върнал в Лондон на 13 април.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
34185 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Lessa

2020.05.26 | 02:18

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в >>> Sexcris.Com

Добави коментар

Водещи новини