Гърция възстанови фериботните превози до всички острови

Гърция възобнови от тази сутрин фериботните услуги до всички острови и пристанищата в континенталната част на страната в рамките на четвъртата фаза от правителствения план за постепенно облекчаване на ограничителните мерки, наложени през март в рамките на борбата срещу пандемията от коронавируса, съобщава в. "Катимерини".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15933

Изданието напомня, че миналата седмица правителството премахна забраната за плаване от и до остров Крит. Възстановяването на фериботния транспорт се осъществява при спазването на строги здравни мерки, включително физическа дистанция и измерване на температурата на пътниците, предава БТА. 

От днес Гърция отваря всички заведения

Според гръцката държавна телевизия, цитирана от ДПА, фериботите могат да превозват максимум 50 процента от броя на пътниците, които са имали право да превозват преди. От края на март пътуването до гръцките острови беше разрешено само на постоянните им жители заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Премахването на забраната върху фериботния транспорт обаче не се отнася за фериботите, плаващи между Гърция и Италия, които се очаква да възобновят дейността си от 1 юни, ако случаите на коронавируса в Италия продължат да спадат през следващите дни.

От днес в Гърция отварят врати и кафенетата, ресторантите, баровете и летните кина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15933

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.05.25 | 12:23
    Голям праз! Ще се наблъскат с коронаворус от италианци и англичани!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет