Белгийските власти призовават хората да започнат да се движат след дългата карантина

  • 18 май 2020 15:30

  • 1167
  • 0
Белгийските власти призовават хората да започнат да се движат след дългата карантина
© Getty Images/Guliver

Белгийските здравни власти призоваха днес хората да започнат да се движат повече и да се възползват от слънчевото време, заедно с постепенното отпадане на въведените забрани заради епидемията от COVID-19. По техни данни повечето хора седят над от осем часа на ден от отнемането на свободата им на движение в средата на март, а това също създава заплаха за здравето.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

От днес в Белгия е разрешено да отворят музеите, библиотеките, фризьорските салони, пазарите с до 50 сергии и големите паркове. Разрешава се спортуването заедно и на открито на до 20 души. Вече е възможно на погребения и сватби да присъстват до 30 души. Остават затворени кафенетата и ресторантите, а масовите прояви са забранени до 30 юни.

Белгия предприема следващи стъпки в отмяната на карантината

Здравните власти потвърдиха, че епидемията в страната затихва, като за последното денонощие от новата болест са издъхнали 28 души (9080 досега), 43 са били приети в болница. От началото на епидемията в Белгия в болница са постъпили 16 708 души, а с подобрено здраве са били изписани 14 657 заболели, отбелязва БТА.

За последното денонощие са били изследвани 13 860 души, от които 279 са се оказали вирусоносители. Досега в страната са направени общо 400 749 изследвания. Според здравните власти развитието на обстановката е "изключително благоприятно". 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1167 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини