В Италия ще следят с електронна гривна дали се спазва социална дистанция

  • 13 май 2020 17:54

  • 1925
  • 2
В Италия ще следят с електронна гривна дали се спазва социална дистанция
© gettyimages (архив)

Италианска стартъп компания разработи електронна гривна, която ще играе роля на оръжие в процеса на излизането от изолацията, въведена заради коронавируса, предаде БТА, цитирайки АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Чрез гривната ще се контролира дали се спазва разстоянието между хората, а също ще се откриват и контактите на заразен с коронавируса човек. Това устройство ще се окаже с приближаване на лятото много ценно средство за курортите и по-специално за туристическата индустрия, пострадали тежко от кризата, породена от пандемията. Компании също гледат с интерес на електронната гривна, която ще позволи на служителите да работят в безопасност в условията на пандемията.

Двоен скок на новозаразените с COVID-19 в Италия спрямо вчера

Устройството се нарича "Labby Light" и е разработено от фирмата Мета Уелнес (MetaWellness), която е базирана в град Бари в южната италианска област Пулия. Става дума за гривна, но устройството може да бъде произведено и под формата на флашка, която да се поставя в чантата или на чип, който да се инсталира в предпазната маска. Продава се за 25 евро без данъците и вибрира, когато дистанцията за безопасност между хората не се спазва. Устройството регистрира и всички контакти между хората, което позволява ако един от тях се окаже заразен, то да се изолират бързо евентуални огнища на зараза.

Шефът на фирмата Антонело Баракане, казва, че вече са получили поръчки от курортни комплекси, от хотели, от училища и от компании.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1925 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
аз

2020.05.13 | 22:42

2
Първи стъпки към инсталирането на чипа за следене.
1984

2020.05.13 | 20:17

1
Превръщат ни в домашни любимци на богатите. Ще ни управляват с дистанционно, което вибрира, когато не вървим в правилната посока. Мяу

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини