ЕК позволява на служителите си, върнали се от Китай, да работят от вкъщи

  • 24 февруари 2020 17:26

  • 457
  • 0
ЕК позволява на служителите си, върнали се от Китай, да работят от вкъщи
© Pixabay

Европейската комисия "дава възможност" на служителите си, които се завръщат от Китай, Хонконг и Макао, да работят от домовете си в първите 14 дни след пътуването, за да се предотврати разпространението на вируса Ковид-19. Това съобщи говорител на ЕК на пресконференция в отговор на въпрос.

Говорителят уточни, че засега подобни мерки не се налагат за завърналите се от Италия. По-рано днес ЕК посочи, че всяка държава от ЕС сама определя какви мерки да въведе за пресичане на разпространението на вируса. Комисията призова прилагането на тези мерки да бъде съгласувано на европейско равнище.

В Ухан вече работят 12 временни болници за лечение на коронавируса

Не трябва да предприемаме прибързани действия, но трябва да бъдем в състояние при нужда да реагираме много бързо, посочи говорителят. Той уточни, че засега никоя държава от Шенгенското пространство не е изразявала готовност да възобнови граничните проверки заради страх от епидемия. Говорителят отбеляза, че Шенгенските правила предвиждат възобновяване на проверките по границите в интерес на обществената сигурност.

ЕК посочи, че не е препоръчвала досега допълнителни гранични проверки. Говорителят добави, че при необходимост деловите контакти с китайската страна се водят по видеовръзки и по дипломатическите канали, предаде БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини