В ЕП искат хуманна политика към животните

  • 13 февруари 2020 10:24

  • 331
  • 3
В ЕП искат хуманна политика към животните
© Novini.bg

В Европейския парламент се провежда дебат за стратегията "От фермата до трапезата" (Farm to Fork), предаде репортер на NOVINI.BG.

В зала се чу, че съществуват огромни проблеми, свързани с доставката на храна от фермата до магазина. Нормално е потребителите да се страхуват, но трябва да има новаторство по темата, смятат евродепутати.

Затова основният призив е да се гледа на производителите като на граждани, за да могат да се издържат нормално и да се справят с всичко, да се интегрират, защото фермерите зависият от подкрепата на ЕС.

Един от основните въпроси, който бе зададен е какво ще стане с планетата. Бе поставен и въпросът как ужасно се транспортират животните. Според евродепутати е редно да има хуманно отношение към животните.

В ЕП се чу също така, че е нужно да има еднакво етикитиране на хранителните продукти.

Припомняме ви, че стратегията Farm to Fork  ще помогне да се отговори на някои належащи въпроси, например – може ли Европа да изпълни своите ангажименти за спиране на загубата на биологично разнообразие, да намали своите емисии на парникови газове извън сегашната си цел на намаление с 40% до 2030 г., за да стане климатично неутрален до 2050 г. и да поддържа здравето на почвата, както обеща да направи в законодателните си предложения относно Общата селскостопанска политика след 2020 г.?

Приемайки подхода „От фермата до трапезата“, Европейската комисия признава, че тези проблеми не могат да бъдат решавани изолирано.

Потребителите няма да преминат към здравословно и устойчиво хранене без всеобхватни действия.

Очаквайте подробности!

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
331 3

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.13 | 16:23

3

a kakva e vashata humanna politika za horata bre visoko plateni prestapnici kato vzemate po 15000 evro zaplata a na horata davata po 1500 evro ta ste se zagrijili za jivotnite.

Хххх

2020.02.13 | 14:34

2

Щом не са вегетарианци, тези въздухари само тракат простотии!

тия

2020.02.13 | 13:56

1

тия джендъри само простотии измислят.

Добави коментар

Водещи новини