Папата отказа на женени мъже да служат като свещеници в Амазония

  • 12 февруари 2020 14:55

  • 545
  • 3
Папата отказа на женени мъже да служат като свещеници в Амазония
© gettyimages

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отказа да подкрепи предложение за разрешаване на женени мъже да служат като свещеници в Амазония, което би било специално изключение от правилото за безбрачие на свещенослужителите, предаде БТА.

Това изключение, дори ограничено само до района на Амазония, вероятно би раздразнило традиционалистите, които вече възприемат линията, следвана от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, като твърде либерална, отбелязва агенцията.

Жена и трите ѝ деца бяха спасени след 34 дни в амазонската джунгла

На синод през октомври епископите от Амазония призоваха за допускане на женени мъже да стават свещеници, но само в техния район, за да компенсират острия недостиг на свещенослужители в отдалечените райони на тропическата джунгла. Препоръката, предложена от латиноамерикански епископи миналата година, обезпокои консерваторите в дълбоко поляризираната Римокатолическа църква, с 1,3 милиарда последователи по целия свят, които се разтревожиха, че това може да доведе до промяна в многовековното задължение за безбрачие на свещениците.

В постсинодално послание от 111 страници, озаглавено "Скъпа Амазония" и представляващ официален отговор на исканията на синода, Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март не засяга тази тема и също така изключва възможността хора, които не са свещеници, да дават причастия и да извършват изповеди.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
545 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
da

2020.02.12 | 15:56

3

да, защото не са педофили и педали

Gostenin

2020.02.12 | 15:10

2

Сбъркана религия!

Ххахахаха

2020.02.12 | 15:02

1

Той разрешава само на педофили, на женени , твърдо НЕ!

Добави коментар

Водещи новини