ЕС с предложения, но и с условия към Великобритания - ето какви са те

  • 11 февруари 2020 11:35

  • 970
  • 0
ЕС с предложения, но и с условия към Великобритания - ето какви са те
© Getty Images/Guliver (Архив)

По време на дебат в Европарламента в Страсбург за бъдещите отношения с Великобритания стана ясно, че Европейският съюз е готов да предложи на островната държава щедро търговско споразумение с нулеви мита и квоти за стоки, с възможно най-голям достъп до общия пазар. Но Лондон трябва да спазва европейските стандарти, предаде репортерът на NOVINI.BG в Страсбург.

Припомняме ви, че Лондон напусна ЕС на 31 януари и сега се намира в преходен период до края на годината.

 

ЕС се събуди без Великобритания

 

"Само преди седмици казахме довиждане на британските си приятели, като изпяхме Auld Lang Syne", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. "Започваме пеговорите с високи амбиции ", каза тя.

„Целта ни са нулеви мита и нулеви квоти за всички стоки. Нещо, което никога не сме предлагали на никого другиго, нов модел за търговия, уникално амбициозен по отношение на единния пазар. Но това ще изисква съответните гаранции за честна конкуренция и защита на потребителите“, заяви Фон дер Лайен.

Тя нарече речта на премиера Борис Джонсън, в която той очерта какво споразумение иска с ЕС "музика за ушите ни".

„В момент, в който системата за търговия в света е толкова затруднена, приятелите ни трябва да помогнат да я направим по-справедлива и по-силна, каза още Урсула фон дер Лайен.

Последвайте канала на

Novini.bg
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини