ЕК изрази готовност да осигури необходимите средства за работата на европейската прокуратура

  • 07 февруари 2020 14:50

  • 607
  • 1
ЕК изрази готовност да осигури необходимите средства за работата на европейската прокуратура
© Facebook

Европейската комисия изрази готовност да осигури необходимите средства, за да може прокуратурата на ЕС да започне работа още тази година.

Говорител на ЕК заяви на пресконференция, че комисията знае за исканията на европейския главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е.

ЕК: Има спешна нужда от общо наблюдение за върховенството на закона

Пред евродепутати вчера Кьовеши заяви, че засега за прокуратурата на ЕС няма достатъчно средства и служители. Тя бе цитирана да твърди, че някои от държавите в ЕС не оказват необходимото съдействие за излъчването на националните прокурори, работещи за европейската прокуратура.

"Подборът на прокурорите продължава, Съветът на ЕС има думата по този въпрос", поясни говорителят на ЕК. Той потвърди, че тези прокурори имат право по европейските правила да работят на половин работен ден в прокуратурата на ЕС.

"Рано е да се каже, дали ще бъде така", добави говорителят по повод опасенията на Кьовеши, че работата на непълно работно време ще затрудни дейността на европейските прокурори.

Мая Йорданова
607 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чакаме Я ДА ОПАНДИЗИ

2020.06.06 | 21:45

1
ЦЯЛАТА ГЕРБАВА ШАЙКА

Добави коментар

Водещи новини