В Германия е потвърден първи случай на заразен с новия коронавирус

  • 28 януари 2020 07:13

  • 15682
  • 2
В Германия е потвърден първи случай на заразен с новия коронавирус
© gettyimages

Първи случай на заразен с новия коронавирус бе потвърден в Германия, предаде БТА, като се позова на говорител на баварското министерство на здравеопазването.

Пациентът е мъж от района на Старнберг в Бавария, на около 30 км югозападно от Мюнхен.

Инфектираният с коронавирус е в стабилно състояние, посочи в изявление баварската служба за здравеопазване и безопасност на храните. Мъжът е под медицинско наблюдение и е изолиран.

106 са вече смъртните случаи от новия коронавирус в Китай

Говорителят на баварското министерство на здравеопазването каза, че има малък риск от заразяване на други хора в провинцията. Хората, които са били в контакт с пациента, са били информирани подробно за симптомите, предпазните мерки и пътя на разпространение на вируса. Случаи на заразяване с новия коронавирус бяха регистрирани също в Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, САЩ, Канада, Франция и Австралия.

Редица държави в Европа и в Азия планират да евакуират своите граждани от град Ухан, който е епицентър на епидемията. Япония, САЩ и Франция вече са започнали дейностите по репатриране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15682 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Жоро

2020.01.28 | 09:19

1

Какви са симптомите?

х

2020.01.28 | 10:42

2

Като на обикновенна настинка/кашлица, втрисане, температура и т.н,/ но проблема е че често няма симптоми и може да зарази много хора.

Добави коментар

Водещи новини