Папата с молитви срещу коронавируса

  • 26 януари 2020 14:23

  • 667
  • 2
Папата с молитви срещу  коронавируса
© getty images

Молитви за хората, заразени с новия коронавирус, отправи Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март. Той се надява и на успех в усилията на властите да се справят със заразата, предаде РИА Новости.

Главата на Римокатолическата църква заяви, че се моли за хора, които са се разболели вследствие на вируса в Китай. "Господи, приеми в мир починалите, успокой семействата на загиналите, и помогни на китайските власти в борбата им със заразата", каза той в неделната си проповед пред вярващите, събрали се на площад "Свети Петър" във Ватикана.

Смъртоносният коронавирус достигна Канада и Португалия

Още на 31 декември 2019 г. китайските власти информираха Световната здравна организация за наличието на огнище на неизвестен до момента вирус в град Ухан, намиращ се в централната част на страната. Впоследствие експертите установиха причинителя на заболяването - коронавирус 2019-nCoV.

Извън случаите на заболели в Китай, вече има заразени в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, САЩ, Канада, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия и Малайзия.

Според последните официални данни заразените в Китай вече са 1975, а починали са 56 души.

Вирусолог с прогноза какво ще се случи със смъртоносния коронавирус

Последвайте канала на

Novini.bg
667 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
всеки

2020.01.26 | 20:30

2

всеки ден ни занимавате с тоя педофил. ай стига вече

"Новини бГ"

2020.01.26 | 20:27

1

Сатанист "се моли" за пакостите на своите прислужници- биоинженерите и техните стопани. Квинтисенция на лицемерието и лукавството... Прости ме Господи и вярващите в нейго!

Добави коментар

Водещи новини