Активи Кадафи за 1 млрд. евро иззети в Италия

  • 29 март 2012 10:53

  • 503
  • 0
Активи Кадафи за 1 млрд. евро иззети в Италия
© gettyimages

Активи на стойност 1 млрд евро, принадлежали на бившия либийски диктатор Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и близкото му обкръжение, бяха конфискувани от италианската финансова полиция, предаде Интерфакс.

Властите в европейската държава са действали по искане на Международния наказателен съд. Карабинерите са иззели имоти с обща площ 150 ха на средиземноморския остров Пантелерия, апартамент в центъра на Рим, два мотоциклета, като единият е Harley Davidson.

Семейството на убития на 20 октомври 2011 г. лидер на Джамахирията е притежавала огромни финансови активи в Италия, с която Триполи е поддържал добри отношения преди началото на операцията на НАТО в началото на м.г. Кланът Кадафи е бил собственик 1,26% от акциите на най-голямата италианска банка Unicredit на стойност 600 млн. евро.

Замразени са активите на фамилията, управлявала африканската страна повече от 40 години, в италианския нефтогазов гигант ENI, военната компания Finmeccanica, два завода на FIAT, и 1,5% пакет акции на футболния клуб "Ювентус".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини