Наш дипломат: Джонсън тепърва ще се сблъска с проблемите на Брекзит

Досега се обсъждаше кога и как Великобритания напусне ЕС, а сега ще се обсъждат как ще живеят и какви ще са взаимоотношенията след това. Джонсън тепърва ще се сблъска с проблемите на Брекзит. Това мнение изказа бившият зам.-външен министър Любомир Кючуков.

Пред България он еър той заяви, че всички от Европейския съюз предупреждават, че периодът за излизане на Великобритания от общността е много кратък. Той подчерта, че практиката също го показва - по принцип отнема 5-6 години.

Борис Джонсън: Биг Бен ще възвести Брекзит

"Борис Джонсън няма да иска удължаване след 2020 г. Това ще създаде напрежение в преговорите, защото, ако все пак се наложи удължаване - то трябва да бъде поискано до края на месец юни", заяви Кючуков.

Според бившия дипломат е твърде възможно за Великобритания да има и икономически проблеми. Той прогнозира спад на Брутния вътрешен продукт (БВП). По думите му Лондон ще се опита да договори повече износ със САЩ.

Коментари

 1. 2020.01.14 | 22:34

  Няма да разбере проблемите, защото е малоумен.

  1. 2020.01.16 | 14:55

   той БоДжо е виждал Харвард само на картинка, важното е , че ти неходилия оттатък Босилеград си яката работа и много ги разбираш работите

  2. 2020.01.15 | 20:16

   Даже и УНСС да е завършил все тая.

  3. 2020.01.15 | 15:21

   като завършиш Харвард тогава давай оценки - до тогава а и след това малоумния си ти

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет