Борис Джонсън: Биг Бен ще възвести Брекзит

Биг Бен ще възвести Брекзит, това е казал премиерът на Обединеното кралство Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пред Би Би Си.

Стопанинът на Даунинг стрийт 10 в обширно интервю пред медийната корпорация е заявил, че има план камбаната, която един от символите на Лондон, да съобщи на поданиците на Короната за излизането на западноевропейската монархия от Европейския съюз на 31 януари. "Стойността на това начинание е приблизително 500 000 паунда", е посочил още британският министър-председател.

Джонсън с писмо до британските депутати и ЕС

Биг Бен е замлъкнал преди почти три години заради основен ремонт, очакван да приключи през 2021 г. Камбаната е биела на тези Нова година, Коледа и 11 ноември (годишнината от края на бойните действия през Първата световна война).

Джонсън се е спрял и върху отношенията на Великобритания с 27-те след Брекзит. "Аз се надявам да подпишем сделка с Брюксел до края на тази година", е казал още той. Премиерът обаче не е разкрил подробности за евентуалното споразумение с ЕС.

ЕС: Имаме три цели при договарянето на бъдещите връзки с Лондон след Брекзит

Очаква се Брекзит да бъде твърд. Тоест между Обединеното кралство и останалите членки на ЕС може да се върне граничният контрол.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет