Фон дер Лайен: Свободата на движение ще е от ключово значение за търговската спогодба с Лондон

  • 10 януари 2020 19:40

  • 862
  • 0
Фон дер Лайен: Свободата на движение ще е от ключово значение за търговската спогодба с Лондон
© Getty Images/Guliver (архив)

Великобритания не може да очаква добри търговски отношения с Европейския съюз след Брекзит, ако не гарантира свободното движение на европейските граждани, предупреди днес председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, цитирана от Франс прес и БТА.

"Ако няма свободно движение на хората, не може да има свободно движение на стоките, услугите и капиталите", аргументира се Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е на пресконференция в Хърватия.

Нейното изказване е предупреждение към Великобритания, на която ѝ предстои да договаря търговските си отношения с Брюксел, след като напусне ЕС, както се очаква, в края на този месец, отбелязва Франс прес.

Мишел Барние придружава Урсула фон дер Лайен за преговорите за Брекзит в Лондон

Британското правителство на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е даде да се разбере, че възнамерява да сложи край на свободното движение на хората, което досега позволяваше на гражданите на ЕС да живеят във Великобритания и на британците да пътуват и да живеят в страните членки на Европейския съюз.

Фон дер Лайен заяви днес, че предстоящите месеци от преходния период след Брекзит ще бъдат месеци на интензивни преговори. Представителите на ЕС ще преговарят с амбиция и отдаденост и ще направят, каквото могат, обеща тя.

В същото време председателката на ЕК призна, че няма много време.

За нас е важно Великобритания да реши колко близка иска да бъде с ЕС, подчерта Фон дер Лайен.

Последвайте канала на

Novini.bg
862 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини