Мишел Барние придружава Урсула фон дер Лайен за преговорите за Брекзит в Лондон

  • 06 януари 2020 17:06

  • 791
  • 0
Мишел Барние придружава Урсула фон дер Лайен за преговорите за Брекзит в Лондон
© gettyimages

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние ще придружи председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е при посещението ѝ в сряда в Лондон, предаде БТА.

Двамата ще се срещнат за първи път официално с британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, откакто той спечели парламентарните избори миналия месец. Срещата е насрочена във връзка с надеждите на Джонсън да ускори процеса по одобрението от британския парламент на сключената от него с ЕС сделка за Брекзит.

Джонсън: Нека приключим с Брекзит и да сложим край на разделенията през 2020 г.

Това изглежда все по-вероятно, предвид факта, че Консервативната партия на премиера сега разполага с абсолютно мнозинство в парламента след последните избори.

Разговорите няма да се съсредоточат върху бъдещото търговско споразумение между Брюксел и Лондон, смятано за една от най-важните преговорни теми, заяви днес говорителят на Фон дер Лайен, Ерик Мамер.

Брекзит носи нови инвестиции в Кипър

"Срещата ще се състои за обсъждане в неговата цялост на излизането на Великобритания от ЕС", каза Мамер. Той уточни, че разговорите за търговско споразумение ще се състоят, след като Великобритания напусне ЕС.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини