Германия се опасява от втора Сирия

  • 08 януари 2020 19:30

  • 2810
  • 1
Германия се опасява от втора Сирия
© gettyimages

Лидери на ЕС се срещнаха днес с ръководителя на признатото от ООН правителство на Либия в опит да потърсят изход от ескалиращата криза, докато Германия предупреди, че ситуацията може да се влоши до „втора Сирия“, съобщава БНР.

Файез ал Сарадж, чието правителство на националното съгласие е изправено пред офанзива от съпернически сили, контролиращи източната част на страната, се срещна с първия дипломат на ЕС Жозеп Борел, който предупреди, че Либия е изправена пред „повратна точка“.

Кремъл разкри свързана ли е визита на Меркел в Русия с убийството на Солеймани

Ал Сарадж разговаря и с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в и с германския външен министър Хайко Маас, който заяви пред репортери, че „искаме да не допуснем Либия да се превърне в сцена на прокси война или да стане втора Сирия“.

Предупрежденията идват, след като силите на военачалника Халифа Хафтар, който има подкрепата на ОАЕ, Египет и Русия, завзеха крайбрежния град Сирт в похода си срещу правителството на Файез ал Сарадж в Триполи. Борел вчера осъди Турция за „намеса“ в либийския конфликт (изпращане на турски военни в Либия – б.р.), а Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в ще посети тази седмица Турция за преговори с президента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
saraj e bokluk na amerika smart

2020.01.08 | 22:52

1

da vi se nevidi i saita kvo pravitelstvo priznato tova e nezakonno podarjano ot DPF i al kaida smart za saraj

Добави коментар

Водещи новини