Синдикален лидер призова Германия да се подготви добре за председателството на ЕС

  • 02 януари 2020 14:20

  • 282
  • 0
Синдикален лидер призова Германия да се подготви добре за председателството на ЕС
© Getty Images/Guliver

Ръководителят на Обединението на германските профсъюзи Райнер Хофман призова Берлин да се подготви отсега, за да бъде успешно предстоящото му председателство на ЕС, предупреждавайки, че съюзът не е в добра форма, предаде ДПА.

Германия поема ротационното председателство от Хърватия на 1 юли тази година.

Хърватия поема председателството на Съвета на ЕС от 1 януари

"Германия трябва да положи основата сега, така че германското председателство на ЕС да е успех и за Европа", каза пред ДПА Хофман, чиято организация представлява около 6 милиона служители.

"Европа не е в добра форма", предупреди Хофман, изтъквайки предизвикателствата на дигитализацията, глобализацията и намаляването на населението.

Той прикани Германия и да се бори за по-голям бюджет на ЕС, за да може да се заеме с приоритети като климатичните промени.

Страните членки водят отчаяни преговори по дългосрочния разходен план на съюза, като Берлин е сред настояващите за ограничаване на разходите, припомня ДПА.

Междувременно германският министър на образованието и научните изследвания Аня Карличек заяви пред агенцията, че една от целите на германското председателство е да приобщи повече източните страни членки, особено в сферата на образованието, изследванията и иновациите. 

Германски политик: Източната част на страната е добро място за живеене

Последвайте канала на

БТА
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини