Германски политик: Източната част на страната е добро място за живеене

  • 26 декември 2019 14:19

  • 628
  • 0
Германски политик: Източната част на страната е добро място за живеене
© Getty (архив)

Източна Германия е добро място за живеене, заяви в интервю правителственият представител по въпросите на бивша Германска демократична република (ГДР) Кристиан Хирте, изтъквайки ниските наеми и красивите пейзажи като предимства на живота там, предаде ДПА.

Хирте, който е натоварен със задачата да представлява интересите на бившия комунистически Изток, отбеляза, че масовото напускане на хора от тази част на Германия е спряло. След обединението през 1991 г. то беше голям проблем в продължение на дълги години.

Берлинската стена паднала преди Меркел да дочака поръчания от нея "Трабант"

"Смятам, че днес историята е на страната на Изтока", казва Хирте - представител на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се - в интервю за германския консервативен в. "Велт". Той изтъква "остъпните цени на жилищата, богатата култура и прекрасните природни пейзажи. "Градовете бяха преустроени, а грижите за децата са на отлично ниво", допълва той.

Хирте е оптимист, че след като американският производител на електромобили "Тесла" наскоро е обявил намерението си да построи завод в провинция Бранденбург край Берлин, източните германски градове ще привлекат и други нови промишлени отрасли.

Ангела Меркел: Европа да брани демокрацията

По думите на представителя федералното правителство се стреми също да прехвърли още държавни структури към петте източни германски провинции, започвайки с около 1000 специалисти от германското външно министерство, които ще се преместят да работят в нови канцеларии в град Бранденбург на Хафел, западно от столицата Берлин

Последвайте канала на

БТА
628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини