Парижки музиканти протестираха с концерт на открито

  • 31 декември 2019 19:17

  • 573
  • 0
Парижки музиканти протестираха с концерт на открито
© Getty Images/Guliver

Френски оркестър протестира по необичаен начин срещу пенсионната реформа на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Плановете за повишаване на пенсионната възраст предизвикаха масово недоволство във Франция, което не стихва и по празниците.

Парижки симфоничен оркестър изнесе концерт на открито във френската столица в знак на протест срещу плановете на правителството да вдигне възрастта за пенсиониране, предаде БНР.

Стачката срещу пенсионната реформа във Франция навлезе в четвъртата си седмица

Според музикантите пенсионната реформа ще ги принуди да работят до предела на силите си и ще понижи драстично стандарта на труда им: "Много добре знаем, че музикантите и артистите изнасяме цял живот представления от по 3-4 часа. Работим в неделя, по празници, на Нова година и не ни се плаща извънреден труд, така че умората, която натрупваме до 60-62 години е огромна и не можем да сме на нужното ниво в изпълненията си". Музикантите заявиха, че протестът им е мирен, дори весел, и остават отворени за диалог с управляващите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
573 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини