Кои гръцки работодатели са застрашени от глоби

  • 26 декември 2019 12:18

  • 596
  • 0
Кои гръцки работодатели са застрашени от глоби
© Pixabay

Сериозни санкции заплашват работодателите в Гърция, които наемат работници без трудови договори. Властите приканват и чужденците на сезонна работа, сред които има много българи, да защитят правата си с договор.

Кризата принуждава много безработни гърци да приемат всякаква работа без осигуровки. Работодателите използват евтина работна ръка без трудов договор, предаде БНР.

 

България облекчава трудовата имиграция по примера на Германия

 

За да се спре тази порочна практика и да се защитят правата не всеки, който полага труд, правителството в Гърция прилага мерки в две насоки. Засилени проверки на трудови договори за всички служители. Глобата за всеки работник, нает без договор, вече е 10 500 евро. Предвижда се също отнемане на лиценза на собственика.

Методът на работа без договор много често се прилага към чужденците, които работят сезонно предимно през лятото. Сред тях има и много българи, които се съгласяват на работа без договор и не могат да получат обезщетение дори и да имат право на това.

Министерството по труда в Гърция увеличи глобата за некоректните работодатели в опит да ограничи порочната практика на експлоатация на работещите и да защити правата им, съобщават от правителството.

Последвайте канала на

Novini.bg
596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини