Меркел изключва ответни мерки след американските санкции срещу "Северен поток-2"

  • 18 декември 2019 20:10

  • 1187
  • 1
Меркел изключва ответни мерки след американските санкции срещу "Северен поток-2"
© Getty Images

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви днес, че Германия няма да предприеме ответни мерки срещу решението на САЩ да наложат санкции на компаниите, строящи газопровода "Северен поток-2", предаде Ройтерс.

Американският Сенат прие снощи бюджета за отбрана, съдържащ санкции срещу "Северен поток-2", предвиден да доставя руски природен газ до Германия. Не е ясно дали мерките биха забавили изпълнението на проекта, отбелязва агенцията.

"Не виждам друг начин, освен да водим разговори, за да дадем да се разбере, че не одобряваме това", каза Меркел, осъждайки екстериториалния характер на санкциите.

Пред Бундестага канцлерката каза също, че не е уведомена китайските власти да са отправяли някакви заплахи, ако Хуавей (Huawei) бъде изключен от разработването на 5 Джи (5G) мрежата в Германия и отново подчерта, че е срещу изключването на конкретни компании.

Меркел предупреди за опасност от изнасяне на компании от Германия

Не ми е съобщавано нищо за натиск от китайските власти, посочи Меркел.

Китайският посланик в Германия Кен Ву намекна миналата седмица, че Китай може да вземе ответни мерки, ако Хуавей бъде изключен от разработването на 5Джи мрежата, споменавайки милионите коли, които германски компании продават на китайския пазар.

Последвайте канала на

БТА
1187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.12.18 | 22:45

1

Имало и по-активен лизач на подметки от нашия Боко!

Добави коментар

Водещи новини