Меркел предупреди за опасност от изнасяне на компании от Германия

Германия е изправена пред опасност от изнасяне на компании от различни сектори в чужбина поради недостиг на квалифицирана работна ръка, предупреди германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от ДПА.

В редовния си седмичен подкаст Меркел изтъква необходимостта да се положат усилия за привличане на достатъчен брой специалисти. В противен случай според нея компаниите ще бъдат принудени да мигрират.

Посланието е излъчено преди насрочената за понеделник среща на представители на германското правителство, работодателите и профсъюзите за имиграцията на квалифицирана работна ръка. Те ще обсъдят и как новият германски закон за привличане на висококвалифицирани имигранти да бъде задействан по-бързо.

Форбс: Ангела Меркел е най-влиятелната жена за 2019 г.

Законът трябва да влезе в сила на 1 март 2020 година и има за цел да улесни пристигането и оставането в Германия на квалифицирана работна ръка от страни извън Европейския съюз.

"Докато преди 15 години имахме проблем с наличието на 5 милиона безработни, днес проблемът е къде да намерим подходящите квалифицирани работници", отбеляза Меркел. По думите ѝ Германия иска да се възползва от собствения си потенциал чрез добро образование за колкото може повече хора. Според нея обаче е необходимо и да се привлекат квалифицирани кадри от Европейския съюз в Германия. Тя допълни, че в същото време трябва да се намерят и квалифицирани работници от страни извън ЕС.

В момента в Германия работят 2,5 милиона граждани на страни от ЕС, уточнява ДПА. 

Меркел призова страните от ЕС за общи действия срещу климатичните промени

Коментари

 1. 2019.12.15 | 17:21

  Тя тази е толкова зле горката, не може да се светне че немския бизнес е рекитиран от черни манафи

 2. 2019.12.15 | 17:19

  На мене тази година ракията хич не ми стана

 3. 2019.12.15 | 15:58

  като не правят деца германците няма да има работна ръка. с мангустите дето вкарват от африка и азия не се прави икономика. а германците нека да ходят на гей паради и да си сменят пола. а жените да се еманципират.

 4. 2019.12.15 | 08:47

  Пишете на български език бе образовани диви селяндури от България.

 5. 2019.12.15 | 02:05

  Няма квалифицирана ръка...ама дай да извикаме всеки ман гал без образование от африка..

 6. 2019.12.14 | 18:24

  e sho bre prestapen hemafrodit da strada germania ot kfalificirana rabotna raka ta nali ti napalni germania sas visokokfalificirani arabski manafi koito mogat da otglejdat no samo maimuni kato teb.

 7. 2019.12.14 | 18:21

  savsem normalno prestapen arabski hemafrodit horata ne iskat da ostaviat biznesat si vav arabskata darjava koiato ti shte obrazuvash vav germania.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет