Бивш британски премиер с остри думи към опозицията

  • 18 декември 2019 13:47

  • 628
  • 1
Бивш британски премиер с остри думи към опозицията
© Getty (архив)

Остри критики към лейбъристите отправи бившият британски премиер Тони Блеър, предаде Скайнюз.

Стопанинът на Даунинг стрийт 10 от 1997 до 2007 г. е заявил в реч в Лондон, че неговите съпартийци са се изолирали в много важен момент. "Точно преди изборите за парламент (на 12 декември) вие се затворихте в кула от слонова кост. Вие не можахте нито да обедините нашите членове и симпатизанти, нито да привлечете привържениците на оставането на Обединеното кралство в Европейския съюз. Заради това вие платихте възможно най-високата цена", е заявил Блеър.

Лидерът на британската опозиция обяви за оставката си

Основната опозиционна на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е политическа сила на последния вот е отбелязала най-лошия от 1935 година резултат. Лейбъристите са загубили около 60 места в Камарата на общините. Заради това лидерът им Джереми Корбин е заявил за оттеглянето си.

"За избирането на нов лидер е необходима мобилизация на всички ресурси. Освен това е нужна и коренна промяна в партията. Ние нямаме друг път", категоричен е бил Блеър. Той е бил на четири пъти избиран за лидер на лейбъристите (от 1994 г. до оттеглянето му от политиката през 2007 г.).

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анатема !

2019.12.18 | 14:17

1

Заради този лъжец-сатанист беше разсипана,ограбена,окрадена една суверенна и просперираща държави и бяха избити милиони невинни иракчани.
Анатема,до девета!

Добави коментар

Водещи новини