Лидерът на британската опозиция обяви за оставката си

  • 13 декември 2019 06:58

  • 1769
  • 1
Лидерът на британската опозиция обяви за оставката си
© Getty

Лидерът британската опозиция Джереми Корбин каза, че няма да води своята Лейбъристка партия на следващи парламентарни избори след вчерашното катастрофално поражение, предаде ДПА.

"Това очевидно е много разочароваща нощ за Лейбъристката партия", каза той в своя избирателен район в северната част на Лондон, където бе преизбран за депутат. "Няма да предвождам партията в бъдещи кампании за нови избори", каза той.

Борис Джонсън спечели вота

Екзитполове и резултати от частичното преброяване на гласовете показват, че консерваторите на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е печелят голямо мнозинство, а лейбъристите губят около 60 от местата си в 650-местната долна камара на парламента.

Лидерката на проевропейските "Либерални демократи" Джо Суинсън загуби мястото си в долната камара за сметка на кандидата на Шотландската национална партия. Суинсън, която оглави партията през юли и води кампания за оставане в ЕС, загуби мястото си с едва 149 гласа.

Джо Суинсън

 

Последвайте канала на

1769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
От страната

2019.12.13 | 18:21

1

Изключително радостна е тази новина!!!Соросоидните джендъри се сгромолясаха с гръм и трясък!!! Дай Боже това да е началото на пълния им крах в глобален мащаб!!! Защото иначе ще унищожат света.

Добави коментар

Водещи новини