Германски вестник: Еманюел Макрон е виновен за протестите срещу него

  • 17 декември 2019 09:07

  • 488
  • 2
Германски вестник:  Еманюел Макрон е виновен за протестите срещу него
© Getty (архив)

Протестните прояви срещу пенсионната реформа във Франция са насочени директно срещу президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, пише в редакционен материал от днес в. "Зюддойче цайтунг".

Кризата е криза на Макрон и то в по-голяма степен от демонстрациите на "жълтите жилетки" преди година. Протестите разполагат с подкрепа и отляво, и отдясно, и са насочени директно срещу президента. Недоволството беше провокирано от неговия основен политически проект: фундаментални реформи в пенсионната система.

Двама са арестувани във Франция заради планирани насилствени действия срещу Макрон

Самият Макрон е отговорен за ескалацията: Тя е отмъщение за демонстрираното от него високомерие към синдикатите, откакто е на власт - дори към тези, които го подкрепят. Подхраненото му от властта високомерие ще го доведе до провал. Сега целта на синдикатите, дори на тези, които подкрепят реформите, е да покажат на президента къде са границите", които не бива да престъпва, отбелязва германското издание.

Последвайте канала на

488 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цонко

2019.12.22 | 08:08

2

Ако има тип на президент който харесват това беше Оланд, социалист и льольо

2019.12.17 | 10:16

1

Пратете котдивоарци на Макрон, че вече презира и французите. Ако има някаква скала на високомерието, Макрон отдавна е преминал максимума.

Добави коментар

Водещи новини