Джонсън и Тръмп очакват да постигнат амбициозно споразумение за свободна търговия

  • 16 декември 2019 19:10

  • 538
  • 2
Джонсън и Тръмп очакват да постигнат амбициозно споразумение за свободна търговия
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е и американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския са провели днес телефонен разговор, при който са били обсъдени въпроси по сътрудничеството на двете страни в сигурността и търговията, предадоха Ройтерс и ТАСС. Двамата лидери са изразили намерение да продължат тясното сътрудничество и преговорите по "амбициозно споразумение за свободна търговия".

Премиерът разговаря с президента Тръмп, който го поздрави за резултатите в изборите, посочва кабинетът на британския премиер в изявление.

Те обсъдиха огромната значимост на отношенията между САЩ и Великобритания и отбелязаха, че очакват с нетърпение да продължат тясното сътрудничество по въпроси като сигурността и търговията, включително преговорите по амбициозно споразумение за свободна търговия, отбелязва Даунинг стрийт.

Борис Джонсън представя сделката си за Брекзит пред парламента в петък

Джонсън и Тръмп многократно са заявявали намерението си да сключат споразумение за свободна търговия, след като Обединеното кралство излезе от ЕС, припомня ТАСС.

При извънредните избори на 12 декември управляващата Консервативна партия получи 365 места в долната камара на британския парламент. За торите това е най-добрият изборен резултат за последните 30 години, който им позволява да изпълнят основното си предизборно обещание - да извършат Брекзит. Нито една от опозиционните партии няма възможност да попречи на правителството в изпълнението на тази задача. Лейбъристите на Джереми Корбин понесоха съкрушително поражение и получиха едва 203 депутатски места.

Борис Джонсън ще следва твърдо графика за излизане от ЕС на 31 януари

Последвайте канала на

БТА
538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Mother Nature

2019.12.16 | 21:35

2

Тия са еднояйчни близнаци !

XXX

2019.12.16 | 20:30

1

ANGLI4ANITE ISKAT DA STANAT 51 CHTAT NA AMERIKA.

Добави коментар

Водещи новини