Форбс: Ангела Меркел е най-влиятелната жена за 2019 г.

  • 12 декември 2019 15:38

  • 594
  • 2
Форбс: Ангела Меркел е най-влиятелната жена за 2019 г.
© Getty (архив)

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е била призната за най-влиятелната жена в света за 2019 г. от американското списание "Форбс".

Изданието посочи, че германският канцлер е била отличена за девети път с тази титла. Втората позиция е отредена на ръководителката на Европейската централна банка Кристин Лагард. След френската финансистка се е наредила председателката на Камарата на представителите на САЩ (долната камара на парламента във Вашингтон) Нанси Пелоси. Тя е била последвана от лидерката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Челната петица е била затворена от шефката на автомобилната компания General Motors Мери Бара.

Ангела Меркел влиза в Аушвиц

В първата десетка място са намерили място и съпругата на създателя на компанията Microsoft Бил Гейтс филантропката Мелинда Гейтс, директорката на американската финансова корпорация Fidelity Investments Абигейл Джонсън, председателката на Съвета на директорите на испанската банка Santander Ана Ботин, президентката на IBM Джини Ромети и нейната колежка от Lockheed Martin Мерилин Хюсън.

Шведската тийнейджърка Грета Тунберг е заела стотното място в класацията на "Форбс". Тя вчера е била обявена за "Човек на годината" от редакцията на американското издание Time.

Time: Грета Тунберг е "Човек на годината"

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И най-...

2019.12.12 | 17:00

2

- треперещата от алкохолен делириум...!Не случайно на снимката е с халба бира в ръка...-емблематично...!

2019.12.12 | 16:26

1

plateni smeshnici ot forbs dopuskate edna ogromna greshka hemafrodita merkel ne e jena no da tia e nai izvestniat hemafrodit vav sveta.

Добави коментар

Водещи новини