Гърция замразява диалога с Турция за военно доверие

03 декември 2019 19:45

Гърция замразява диалога с Турция за военно доверие
© Pixabay/ Колаж - Novini.bg
1000 1

Гърция отлага до ново решение поредния кръг от диалога с Турция по мерките за изграждане на доверие на военно равнище, който трябваше да се проведе този месец в гръцката столица, съобщава "Катимерини". 

След последните турски инициативи, а именно сключването на споразумение с Либия и публикуването на карти с цел създаването на свършен факт при определянето на зоните на морска юрисдикция, гръцкият генерален щаб е преценил, че диалогът за мерките за изграждане на доверие е излишен, докато турската страна не се върне към конструктивен дух в разговорите си с Атина, се казва в съобщението.

Пратиха в Турция мигрантите, пребити от гръцката полиция

Още преди няколко седмици "Катимерини" писа, че Атина е скептична към целесъобразността на продължаването на мерките за изграждане на доверие поради опитите на Анкара да постави като предмет на разговорите бежанския въпрос.

Цел на мерките за изграждане на доверие между Гърция и Турция е превенцията и избягването на неоправдани огнища на напрежение при извършване на военни дейности.

БТА
1000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
плевела и соломонката са ми любимци

2019.12.04 | 01:11

1

ако две натовски държави влязат в конфликт, НАТО на кого ще отвърне- соломонка , магаре просто, къдеса ни ракетите, с коя глава взе това решение, солмонкаааа

Добави коментар

Водещи новини