Католически свещеник поиска евтаназия, религиите били "хорски измислици"

Бивш белгийски католически свещеник, болен от рак, избра евтаназията на 92-годишна възраст. Пред местна телевизия той обясни, че единственото, за което може да съжалява, е, че ще изгуби своите приятели.

В пълно съзнание и с бистър ум, няколко часа преди да бъде умъртвен по собственото му желание, Роже Суне разказа пред камерата, че за нищо на света не би станал отново свещеник, ако можеше да се върне назад. Религиите са "хорски измислици" да вярваме в някакъв висш разум, отговорен за всичко. Не е работа на Господ да разполага с човешкия живот, добави той.

Може би не всеки има тази смелост, за мен това ще бъде облекчение. Смъртта е нищо, може да ми пожелаете само да не страдам много по пътя натам, помоли Суне, който напусна света преди няколко дни, след като в целия си съзнателен живот е проповядвал християнската вяра.

Свещеник отказа да кръсти дете с голямо родилно петно

От влизането в сила на закона за евтаназията в Белгия през 2002 г. до днес 15 000 души са избрали тази възможност да прекратят мъките си. Законът позволява на лекарите да умъртвяват хора, пожелали това заради непреодолими, нелечими и нетърпими физически или психически страдания. За да бъде изпълнена евтаназията, законът изисква пациентът да подаде няколко пъти писмена молба.

Експерти отбелязват, че в девет от 10 случая поискалите умъртвяване се отказват от намеренията си.

Белгия е единствената страна в света, където евтаназия се прилага и за деца. В този случай законът може да бъде използван само при нетърпими и постоянни физически страдания, от които няма изход и които не могат да бъдат облекчени. От всички случаи на евтаназия в страната досега 67 на сто са били свързани със заболяване от рак, а 54 на сто са били по молба на хора, навършили 70 години.

Коментари

 1. 2019.12.03 | 16:46

  Има много жалки и изискващи съчувствие състояния, но отказалите се от вярата са едни от първите в групата! Друг е въпроса доколко "новината" е верна!

 2. 2019.12.03 | 08:21

  Абе бате, ела и питай, аз това го разбрах на 18 години, че всичко е измислица и пропаганда. До 92 години не можа да се усетиш, балък живял напразно да промива главите на простите с лъжи и измислици бухаахха

 3. 2019.12.03 | 06:24

  Завиждам на белгийците за евтаназията, умни хора.Животните умъртвяват да не се мъчат, а хората при нас.... Говорила съм с близки на болни от рак, казвали са ми,че морфина не им помагал, може би изписват малки дози, останалото го крадат, не зная, но искам да съм в Белгия.

 4. 2019.12.02 | 23:25

  ne sa psihopati sa dano izvanzemnite ot pleqdite gi nakajat tiq sivi iz4adiq

 5. 2019.12.02 | 20:44

  Внедрен, за да развращава вярващите. ;)

 6. 2019.12.02 | 18:39

  Католиците са еретици!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет